Povlačenje u svet otmenosti i kulture

Otkrijte jedinstveni biser severa Srbije
Istorija Palića je fascinantna isprepletanost vremena. Datirajući još iz rimskog doba, ovaj region je bio svedok uspona i pada imperija. Rimljanima poznat kao "Palus", a kasnije prihvaćen od Habzburške monarhije, Palić plete zanimljivu priču o bezvremenom šarmu i aristokratskom sjaju.

Rimljane su privlačile njegove termalne vode, a habzburški plemići su ga pretvorili u omiljenu banju i mesto za odmor, ostavljajući iza sebe nasleđe secesijske arhitekture koja i dalje krasi njegov izgled.

Pored bogate istorije, Palić nudi i raznolike sadržaje za savremene posetioce. Nalazi se u blizini AKva Parka, idealnog mesta za porodičnu zabavu, kao i zoo vrta koji će oduševiti ljubitelje životinja. Vinarija Zvonka Bogdana predstavlja simbol kvalitetnih vina ovog regiona, pružajući posetiocima mogućnost da uživaju u lokalnim specijalitetima.

Uz to, Palić je udaljen samo 37 kilometara od Segedina, poznatog po svojoj bogatoj kulturi i tradiciji, dok je od Subotice udaljen svega 7 kilometara, omogućavajući lako istraživanje obližnjih atrakcija i znamenitosti.

Povezanost i Praktičnost

Lokacija Palića kao Savršeno Odredište
Dodatno, infrastrukturna povezanost Palića s većim gradovima je izvanredna. Autoput je udaljen samo 2 km od kompleksa, čineći putovanje lakim i praktičnim. Krajem 2024. godine, očekuje se uvođenje u funkciju pruge Beograd-Novi Sad-Subotica, s vremenom putovanja od oko sat i po do Beograda, što će dodatno olakšati dolazak i odlazak sa Palića. A do 2026. godine, pruga će biti proširena sve do Budimpešte, otvarajući nove mogućnosti za brzu i udobnu povezanost s ovim prestižnim gradom.
SVA PRAVA ZADRŽANA © PALAGO RESIDENCE
ADRESA
Solunska 12, Palić
phone-handsetcross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram